2006. augusztus 2.
A csatornázási munkálatok folytatódnak

A tervezettnek megfelelően halad a csatornázás, így év végére előreláthatólag a munka 70 %-át sikerül elvégezni.

Több mint 30 brigád dolgozik városszerte a csatornaépítési munkálatok keretében. A kisebb utcák után most már frekventáltabb helyeken, így a Szolnoki úton is elkezdődött a gerincfektetést. Emiatt kb. 1 hónapig az itt közlekedő buszokat a Széchenyi útra terelték. A viszonylag száraz nyár ellenére még mindig gondot okoz azonban a belvíz, egyre több, a talajvíz süllyesztéséhez használt gépre van szükség.
Egyre több helyen folynak a városban a csatornázási munkálatok, ezt a lakosság is tapasztalhatja. Már majd 20 alvállalkozó dolgozik, ez azonban nem csak 20 brigádot jelent. A közművekkel való együttműködés, illetve az úgynevezett fantom vezetékek nem jelentettek eddig nagyobb gondot, a projekt méreteihez képest kevésszer okozott fennakadást egy-egy, a közműtérképen esetenként pontatlanul szereplő vezeték átvágása, ám a talajvíz még mindig akadályozza a munkát. SZABÓ CSANÁD létesítmény-vezető OMS Hungária Kft: Pillanatnyilag a legfőbb gondot, az egésznél a talajvíz jelenti, most egyszerre több mint 4 km csatorna van levákumozva, amiknél a gerincfektetést lehet végezni, illetve újabb gépeket állítunk be.

Most kb. 30-40 brigád dolgozik egyszerre, számuk attól is függ, mennyien tudnak ténylegesen csatornagerincet fektetni. Szabó Csanád elmondta: mindent megtesznek azért, hogy az előre meghatározott ütemben haladjanak, valamint, hogy a kezdeti csúszást behozzák. Ennek érdekében, ha kell újabb brigádokat állítanak munkába.
SZABÓ CSANÁD: Most már a tervezett mennyiség szinte teljes egészében ki van szerződve alvállalkozókkal, és úgy ütemeztük a dolgot, hogy egy olyan reális mennyiségű munkát adjunk minden vállalkozónak, amit mindenképpen az idei évben be tud fejezni. Ez nem jelenti azt, hogy Cegléd teljes csatornázása idén kész lesz, de szeretnénk azt, ha mintegy 70 %-os készültséget elérnénk az év végéig.
A szakember elmondta: a lakosság kellő türelemmel viseli az esetlegesen felmerülő kellemetlenségeket. A kisebb utcák után most a Szolnoki utat is elérték a munkálatokkal. Így kb. egy hónapig az eddig itt közlekedő buszok a Széchenyi út felé járnak. Szabó Csanád elmondta: a nagyobb utak, mint például a Déli út, Alszegi út Kht. tulajdonban vannak. Ahhoz, hogy itt is elvégezhessék a munkát, a Magyar Közút Kht. engedélyére van szükség. A régebbi tervekhez már meg is kapták, ám most meg kell újítani őket. Mindez szeptember elejére várható. Akkor azonban rögtön hozzálátnak, hogy még a rossz idő előtt be tudják fejezni a munkálatokat.

forrás: Cegléd Városi Televízió


Infovonal: 06 30 636 63 00 (munkanapokon 12-15 óráig).