2006. szeptember
A második lakossági fórum

Jöhet az első rákötés

Néhány ingatlan rákötésével elkezdődhet a most épülő csatornahálózat beüzemelése, próbaüzeme. Jelenleg a kivitelezésnek nagyjából a felénél tartanak. A város 50 utcájában 300 fő dolgozik. A beruházásról tartott második lakossági fórumon bejelentették, a háztulajdonosokat az Ökovíz levélben fogja értesíteni. Az is kiderült a nyomvonalon történő helyreállítást még idén elvégzik. A nagyobb aszfaltozások jövőre maradnak.
A munkálatok fél éve folynak, ez idő alatt mintegy harminc kilométeren fektették le a gerincvezetéket, és készültek el a bekötő csatornák. Eddig a tervezett költségek felét használták fel. Jelenleg a város 54 pontján folynak munkálatok. A legtöbb helyen útfelbontással járó csatornafektetésen 300 fő dolgozik. Negyven brigád a csatornázáson, vesz részt, további alvállalkozók pedig egyéb feladatokat végeznek. A magas talajvízszint mindenhol gondot jelent. A lakosok viszont a forgalomkorlátozásokra és a porra panaszkodnak. A kivitelező elmondta, ez a földmunkákkal jár, a megoldást a burkolat kijavítása jelenti.

SÁROSI ANDRÁS, műszaki vezető, OMS Hungária Kft.: Itt az őszi időszakban, a sávos helyre- állításokat fogjuk elkezdeni az elkészült nyomvonalon, ezzel az ideiglenes zúzott köves helyreállításokat kiváltja egy CKT földnedves betonnal végzett nyomsávos helyreállítás. Remélem, hogy ez észrevehetően csökkenteni fogja a porterhelést.
A lakossági fórumon a polgármester tájékoztatta a jelenlévőket. Sós János elmondta, a szerződés értelmében a munkálatokat november végén felfüggesztik. Csak akkor térnek el ettől, ha az idő enyhe marad. Ahhoz is ragaszkodnak, hogy a csapadékosabb évszak előtt az árkokat a kivitelező helyreállítsa, kitisztítsa. A polgármester azt is elmondta, megegyeztek a fővállalkozóval, hogy ahol csak lehet, ne bontsák fel az utat és a csöveket az úttesten kívül helyezzék le. Az így megtakarított pénzt viszont arra fordítják, hogy minél több helyen padkától padkáig lebetonozzák a megrongálódott utakat. Szeptember 28-án a Szüret utcában elsőként köthetnek rá az ingatlantulajdonosok, itt ugyanis elkészültek a gerinc és bekötő vezetékek.
SÁROSI ANDRÁS, műszaki vezető, OMS Hungária Kft.: Azokon a csatorna szakaszokon, amelyek most létesülnek, de már üzemelő átemelőre kötnek, ott lehetőség nyílik egy előrehozott üzembe helyezésre, kvázi próbaüzem indítására, és ez indul meg a jövő héten.
Az Ökovíz a használatbavétel feltételeit is tartalmazó szóróanyagot juttat el az érintetteknek, akik a rákötés előtt, időben értesítést is kapnak majd. A vízművel egyébként mindenkinek szerződést is kell kötnie.

 

 

 

 

 

 

forrás: Cegléd Városi Televízió


Infovonal: 06 30 636 63 00 (munkanapokon 12-15 óráig).