2006. november
Csatornázási munkálatok novemberben

Bár a héten lejárt az eredetileg kitűzött határidő, tovább folytatódhat a csatornaépítés. Az enyhe időjárás ugyanis lehetővé teszi, hogy folytassák a munkálatokat. Az önkormányzat megadta az ehhez szükséges hozzájárulást. A száraz, fagymentes ősznek köszönhetően nem csak a földmunkálatokat tudják végezni, de az utak helyreállításához is hozzálátnak.

A kivitelezői szerződésben november 15.-e szerepelt, azaz ebben az évben eddig a napig lehetett volna dolgozni. Az önkormányzat ezzel kívánta garantálni, hogy az elvégzett munka minőségét nem rontják a téli fagyok. A tél azonban, úgy tűnik valamivel később érkezik, és ezt a kivitelező ki is használja. A fővállalkozó OMS Hungária Kft. szakemberétől megtudtuk: a korábbi lemaradást már mostanra le tudták dolgozni.

SZABÓ CSANÁD, létesítmény-vezető, OMS Hungária Kft.: Gyakorlatilag most már túlhaladtuk az ötven kilométer lefektetett gerincvezetéket, az elmúlt héten rekordot döntöttük, meglepő módon, hiszen ez a nyári hónapokra jellemző, egy hét alatt négy és fél kilométer csatorna került a föld alá.

A tempó azonban nem csak az időjárásnak köszönhetően gyorsult fel. Ennek érdekében az utak helyreállítását is átütemezték, és a csatornafektetésre helyezték a hangsúlyt.

SZABÓ CSANÁD, létesítmény-vezető, OMS Hungária Kft.: Hiszen nagyon fontos, hogy a támogatási szerződéses összeget, amit az önkormányzatnak sikerült megkapni az államtól illetve az uniótól azt az idei évben le kell hívni, és ezért ez egy ilyen kényszerhelyzet volt, most azonban nagy erőkkel a jó időnek köszönhetően nekiállunk az út helyreállításnak.

Ahol lehetett a csatornát az úttest melletti húzódó zöld sávban fektették. A bekötők miatt azonban itt is át kellett vágni az aszfaltot. Sok helyen pedig az út alatt hosszában húzódik a vezeték. A sávokat kőzúzalékkal töltötték fel. Ezek közül most mintegy 10-15 kilométer beton vagy aszfalttal burkolatot kap, ám a végleges réteget csak jövőre kapja meg az út. A keverőtelepek azonban csak november végéig működnek, ez is megszabja meddig dolgozhatnak. A csatornázás azonban jelenleg is nagy erővel folytatódik, ami miatt több utcát is lezártak, így például a Kazinczy és a Bocskai úton is forgalomkorlátozásra lehet számítani.

forrás: Cegléd Városi Televízió


Infovonal: 06 30 636 63 00 (munkanapokon 12-15 óráig).