2006. december
Decemberi lakossági fórum

A tervek szerint haladt és elkészült az idei évre vállalt csatornaberuházás. A Pemák kezelésében lévő utaknál, a Mező, Hajó és Felház utcában viszont jövőre marad a csatornázás. A kivitelező azt ígéri, minden útfelbontást helyreállítanak és 2007 februárjában már rá is lehet kötni a csatornára. Erről a tegnap tartott lakossági fórumon hallhattak az érdeklődők.

A munkálatok a száraz, enyhe ősz miatt gyorsan haladtak. Még pár napja is dolgoztak a csatornázók. A projekt idei évre vállalt részét megvalósította a kivitelező.


SZABÓ CSANÁD, létesítmény-vezető, OMS Hungária Kft: Ez kb. 63-64 kilométernyi csatorna megépítését jelentette, amit sikerült is elérnünk mostanra. Több mint 40 brigád dolgozott városszerte. A kisebb utcák után a frekventáltabb helyeken is elkezdték a gerincfektetést. Különösebb fennakadás sehol nem volt, a talajvíz sem késleltette a munkálatokat.

SZABÓ CSANÁD, létesítmény-vezető, OMS Hungária Kft: A gravitációs és tervezett csatornákból minden megépült, kivéve a Pemák kezelésében lévő úton vezetendő csatornát, a Malomtó szél 600 méteres szakasza, ami a jövő évre tolódott át. A Mező utca és a Hajó, Felház utca maradt.

Az említett szakaszok csatornázása tehát jövőre marad. A kivitelezők úgy döntöttek, az ünnepekre nem dúlják fel a belváros ezen részeit. Ahol már végeztek a gerincfektetéssel, a feldúlt útburkolatot folyamatosan állítják helyre. A kivitelező ragaszkodott hozzá, hogy december 15-ig mindenütt, ahol végeztek a munkálatokkal a csatorna fedlapok, kapubeállók helyreállítása is megtörténjen. A fővállalkozó tájékoztatása alapján - ha minden a tervek szerint - jövő év februárjában már rá is lehet kötni a vezetékekre.

forrás: Cegléd Városi Televízió


Infovonal: 06 30 636 63 00 (munkanapokon 12-15 óráig).