2007. március
Folytatódik a csatornázás

Folytatódik a csatornázás. Az enyhe időjárásnak köszönhetően a kivitelező illetve az alvállalkozók újra hozzáláttak a munkához. Még további tíz kilométernyi szennyvízvezeték lefektetése van hátra. Ám ezek nagy része már a főbb útvonalakat is érinti. Jelenleg például a Kőrösi úton kell forgalomkorlátozásra számítani a munkálatok miatt.

Rákötésre, adott helyeken leghamarabb egy hónap múlva kerülhet sor.
Ismét beüzemelték a szivattyúkat, az érintett területeken elkezdték a talajvíz süllyesztését, ássák az árkokat, fektetik a csöveket. Most a Mező utca, a Könyök utca és a Kőrösi úton végzik a csatornázást. Mivel januárban arra számítottak, hogy előbb utóbb megérkezik a fagy, szüneteltették a munkát, ám február végén mégis hozzáláttak a folytatáshoz.
SZABÓ CSANÁD, létesítményvezető, OMS HUNGÁRIA Kft.: A fektést megkezdtük olyan három héttel ezelőtt, úgyhogy tíz kilométer alatt járunk az elkészítendő csatornával. És hát elég jó ütemben haladunk, sokkal kisebb létszámmal mint ami tavaly nyár végén, illetve ősszel jellemző volt. olyan tíz és tizenöt brigád között lesz itt a létszám.
A munkákkal az eredetileg tervezett ütemben haladnak, azaz tavaly az enyhe ősz miatt sikerült behozniuk a lemaradást, amit a magas talajvíz okozott. Mivel a félreeső, kisebb utcákkal nagyobbrészt végeztek, a most kezdődő szakaszban a főbb útvonalakat fogják érinteni, azaz a forgalmat is jobban fogják akadályozni.
SZABÓ CSANÁD, létesítményvezető, OMS HUNGÁRIA Kft.: Elsősorban a PEMÁK kezelésében lévő utak maradtak, illetve hát vannak persze kicsi utcák is. Egy jelentős rész van a Malomtó szélen, mintegy hatszáz méter, a mező utca, illetve a Világ szél, Nyár utca, ott van egy másfél- két kilométernyi csatorna.
És a forgalmasabb utcák közé tartozik még az Alszegi út, a Déli út, a Mizsei út, a Posta utca és a Várkonyi utca is. Jelenleg a Kőrösi úton félpályás útlezárás mellett végzik a csatornázást.
SZABÓ CSANÁD, létesítményvezető, OMS HUNGÁRIA Kft. : Elérik lassan a Mátyás király utcát, és ha jól tudom arra fog befordulni a csatorna, és utána Kőrösi út vissza lesz állítva, hogy a forgalomnak vissza tudjuk adni, mert egy elég nagy forgalmú út, nem szeretnénk sokáig feltartani.
A többi út helyreállítását, illetve aszfaltozását a korábbi évek időjárását alapul véve áprilisra ütemezték. A korábban megkötött alvállalkozói megállapodás értelmében tehát erre a munkára mintegy egy hónap múlva kerül sor. És nagyjából ugyanennyi idő múlva lesz lehetőség a további rákötésekre. Az erről szóló értesítésre a Szolnoki út, Alszegi út, Puskaporos utcák térségében kell számítania az ingatlan tulajdonosoknak.


Forrás: Cegléd Városi Televízió

 


Infovonal: 06 30 636 63 00 (munkanapokon 12-15 óráig).